31 Temmuz 2008 Perşembe

Yaz Dönemi 4. Hafta

S a l ı - Steven ile Hiphop
Gene squasha kaldık ne acı. Ama noksan olduğumuz için sığmakta zorlanmadık. :)
*Nefes egzersizleri- Yerde sırt üstü yatıp göğse, diyaframa ve belimizin arkasına nefes aldık.
*Enerji akışı egzersizi- Daire olup egzersizi bir kaç kez giderek hızlanarak tekrarladık (sitbonesta bacaklar uzun, kollar önde/ contraction curve, dirsekler bükülü eller göğüste, dizler kırık/ eller yukarda, göğüs açık, bacaklar gergin, ayaklar point/ üst bedenin ağırlığını nefesle bacakların üzerine bırakıp ayakları tut/ enseye, bele, bacaklara seri biçimde vur)
*Ayaktaki egzersizler
1) Paralel pozisyonda sağ sol sağ sol omuz geriye/ sağ sol sağ sol kol yukarı/ roll down/ sırt üstü dizler yukarda/ sağa sola body half dönüş/ sağda dizüstü/ roll up eller kafadan yukarı uzayıp
2) Denge- Plié ile ikişer kez omuz, dirsek, kol çevir/ Plié ve kollarda aşağı yuvarlan/ Kalkarken 1. pozisyon releve kollar iki yanda açık/ ağırlık değişimi (4 syaı ortada- 4 sayı sağda sol ayak kalkarak- 4 sayı solda)
3) Zıplama
- 4 adım ilerle (sağ sol sağ sol) /ilki yerinde olmaz üzere sağa doğru dönerek 2şer kez sek yerine ilk yöne geri dön/ sol adımla başlayarak 4 adım ve aynısı sola
- İki adım ilerle, üçüncü sayıda bekle, 4te yerinde sek/ 5-6-7-8 sağ tarafa/ 1-2-3-4 sol tarafa/ 5-6 sağa büyük (180 derece)/ 7-8 geriye
*Set Geçen haftalarda çalıştığımız seti bir kaç kez daha yaptıktan sonra yön değiştirerek çalıştık Şöyle ki,
İlk hareketin ikinci kısmında sağa, İkinci hareketin ikinci kısmında arkaya, 4. hareketin ikinci kısmında sola, 6. hareketin ikinci kısmında öne dönmüş oluyoruz.
Bu çalışmayı araya 4er sayı koyarak 2 ya da 3 kez yaptık.

Ç a r ş a m b a - Dilek
Uzun zamandan sonra Malena'da olmak ne güzelmiş. Ayna, temiz yer, soyunma odası... Ağlamak istiyorum.
*Dilek ile çalışmaya yerde swing setleriyle başladık. Omuz karesini yerden kaldırmamaya çalışarak
1) knee tuck/ 4 swing/ V swoop/roll/ ve sırt üstü başlangıçtaki pozisyona dönünce aynısı diğer tarafa.
2) yan swingde kafa yerden kalkacak biçimde kolla ve omurgayla kapanıp açılma
3) aynısı dirsekten güç alıp daha da kalkarak
4) videosunu koyamadığım seri


*Son seriyi akışkan ve yerle uyumlu yapabilmemiz için dar ve geniş alanlarda bedeni büyük kullanarak birbirimizin üstünden altından geçtiğimiz bir doğaçlama çalışması yaptık.

*Dersin sonunda Dilek "istiyorum ki sizi tepe taklak edeyim, havalarda uçurayım." deyince anladım başıma gelenleri:)
İkişerli olup yüzyüze bakıp kendi müziğimizi oluşturup parande atarak ilerledik.

* Düz sıra olup önümüzdekine masaj yaptık, basınç uyguladık. Sonra iki gruba ayrıldık. Aktif olanlar yerde yatanların bedeninin muhtelif yerlerine biraz ağırlığını bırakarak baskı yaptı. Ama eklemlere yapmadık. Pasif olanlar için çok şahane anlardı.


C u m a r t e s i - Nurhan Nebioğlu
Ayda yurt dışında olduğu için Nurhan hocayla da bir ders yapabilme şansımız oldu. Gerçi kendisinden çok bahsettiğim için herkes onu gıyabında tanıyordu:).
Esneme ve ısınmayla başladık. Öne esneyerek geçtiğimiz roll, origami gibi katlanarak 90 derece yön değiştirdiğimiz hareket, diz üstü ve omuz taklası çalıştık.
3 set öğrendik. Birinde çalıştığımız omuz taklası, diğerinde diz üstü takla var. Omuz taklasında bacakları çok götürmeden üst bedeni kaydırmaya özen göstermemiz gerekiyor. Üçüncü set dönüş ağırlıklı. Burada double dönüş ve yarı-amudda ayak değiştirme de çalıştık.
Dersin sonunda bayağı bir sektik, sıçradık. Hem eğlendik, hem öğrendik.
Ne yazık ki Nurhan'ın akıl almaz temposu yüzünden videonun recorduna basacak bir an bile bulamadık. Yarın tüm setleri birbirine bağlayıp videosunu koyacağız.

Hiç yorum yok: