27 Mart 2008 Perşembe

İlyas ile 3. Ders & 1. Sürpriz

12:30'da buluştuk Nişantaşı Starbucks'ta. Konuşmamız gereken heyecanlı şeyler vardı. 9 Mayıs'taki work in progress gösteri için saatlerimizi ayarladık. Salı-Perşembe Çıplak Ayaklar'ın stüdyosunda çalışmak üzere anlaştık.

Sonra Malena'daki çalışmamız başladı. Gözlerimize inanamasak da 10 kişiydik. Aramıza Nurgül, Gizem ve Semih de katılmıştı. Geçen haftaki yer setini bir kez çalıştıktan sonra buna bir swing kombinasyonu ekledik. Knee tuck (baş aksi yönde, aksi kol uzuyor.), knee tuck-cenin, knee tuck-cenin-uzama ve yön değişme şeklinde devam etti.
Daha sonra b kombinasyonudaki hareketleri teke indirip araya swingle kayma koyarak güzel ve karışık bir yer seti elde ettik. Setin sonunda roll gibi ayağa kalkıyoruz.
Bugünün önemli bir çalışması amud egzersizleriydi. Bunu modern dansta çok havalarda takılmak için değil rotasyon için kullanıyormuşuz. Aksi bacak inme ve rotasyon şeklinde bir çalışma yaptık. Bunu hava setinde kullandık.
Dersin sonunda çok zor bir esneme denedik. İki kişi arka arkaya duruyor. Arkadaşı amuda kalkıp bacaklarını öndekinin omzundan sarkıtıyor. Önceki flat-back eğilip sırtındakinin belini esnetiyor.

Hiç yorum yok: