16 Mart 2008 Pazar

İlyas ile 2. Ders

Stüdyo buhranından Dance Malena'nın nazik sahiplerinin yardımıyla kurtulduk. Çatlasın okul, Nişantaşı'nın göbeğinde lüks stüdyolarda çalışıyoruz artık! 1 eksikle katıldığımız ders bizi yer yer güldürdü, yer yer düşündürdü. Çünkü çok temel şeylerde bile insanın ayakları, bacakları nasıl acır, bunu gördük öncelikle. Daha sonra ise momentum ve off-balance içerikli bir seri çalıştık ki, hocamızın dediğine göre konservatuvar 3. sınıf serisiymiş.
1) A Y A K T A . K I S A . K O M B İ N A S Y O N L A R //
Plié, relévé ağırlıklı bir kombinasyonlar serisini (flat back, contraction ve adını hatırlayamadığım sırtı geriye doğru açma hareketleri, kol kullanımları ve roll-up, roll down, swing, grand pliéde swing) paralel, 1. ve 2. pozisyonlarda çalıştık. Burda en önemli şeylerden biri roll up vs. yaparken ağırlığı geriye düşürmemek, iki ayağın ortasında tutmak. Buna çalışırken özellikle ayaklarımızın iç tarafları çok ağrıdı, ki bu hareketi doğru yaptığımıza işaretmiş.

2) Y E R . V E . H A V A . S E R İ S İ //



Yavaş versiyonunu buraya koyduğum seriyi hafta içi çalışmalıyız!

3) O F F - B A L A N C E . Ç A L I Ş M A S I //
Bedeni bükmeden son noktaya kadar öne düşüyoruz 3 adımda toparlıyoruz ve yine.. 3. düşüşte sonra karışı karşıya kalan iki ikişi birbirlerinin sağından düşerken elele tutuşup dengede kalıyor ve birbirinin ağırlığını taşıyor.

4) E S N E M E //
Geçen çalışamadaki gibi partnerli olarak esneme yaptık. Aktif olan önce pasif olanın omurlarını rahatlatarak roll-down yaptırıyor. orada bir süre esnetip rahatlattıktan sonra ağırlığını taşıyarak geriye alıyor ve burada üzerine eğilip kendi ağırlığıyla esnetiyor. Üçüncü olarak pasif olanın ağırlığını iyice öne verip burada flat back olarak kalması için kasıklarından dengede tutuyor.

Bu çalışma hem hızı hem de seviyesi göz önünde bulundurulduğunda biraz zordu. Ama oldukça iyi çalıştık ve çok şey öğrendik.

2 yorum:

tecahul-i arif'iye dedi ki...

yuvarlanan toplar gibiyiz
ama mutluyuz
olsun bi gun yuvarlanan danscilar olma umuduyla :)

osquée dedi ki...

o da olur ya... duran top olmaktan iidir.