24 Şubat 2008 Pazar

Ayda ile İlk Çalışma

Dün 5 kişi olarak ile Mavi Dans Eğitim Merkezi'nde Ayda Zorlu'nun dersine katıldık. Temposu çok yüksek, modern hareket dağarcığını merkeze alan, teknik bir dersti. Dersin sonunda yapışmış olduğumuz yerden kendimizi kurtarıp dersleri rutine oturtabilmek için Ayda'yı ikna edebildik. Bundan sonra Perşembe günleri saat 18:00-19:30 arası onunlayız. Dersin akışı şöyleydi:
1-) K O N D İ S Y O N V E S T R E Ç
Belimizin yanındaki kasları uzatarak başladık çalışmaya. Daha sonra tempolu bir halde şınav, ters V, ayakları 90'a kaldırıp önce iki yana sonra aşağı yukarı 8 sayıda götürme, ters mekik, öne uzanma, arka üst bacak kaslarını uzatma, sırtı ve bacakları aynı anda yerden kaldırıp bekleme gibi yoga/pilates hareketlerine benzeyen bir seri yaptık. Yaklaşık yarım saat sürdü.
2-) T E K N İ K Ç A L I Ş M A
Ayağa kalkıp bir müddet yürüdükten sonra tekrar aynanın önüne gelip 1., 2., 6., ve paralel pozisyonlarla demi ve grand plié çalıştık. Bu temel hareketi yaparken dizlerle ayakların durumu ve kalçanın içeri girmesi üzerinde durduk.
Yerde şnav pozisyonundan sağ dirseği içeri alıp onun üzerinde sağ tarafa dönüp şınava kalkıp aynı şeyi sol tarafa devam etme biçiminde seyreden yuvarlanma hareketini çalıştık. Burada da seri olmak ve kalça ve göğsü aynı anda kaldırmak önemliydi.
Ayakta swing çalıştık.,
3-) K O M B İ N A S Y O N L A R
Off-balance ve kol-bacak koordinasyonunu ön plana çıkaran 24'er sayılık iki kombinasyon çalışıp daha sonra bunları bağladık.

Çalışma sonunda Ayda vücutlarımızın bir miktar açık olduğunu bazı hareketleri kolay kaptığını ama sürekli ders almamız ve çalışmamız gerektiğini söyledi. Özellikle bazı hareket kalıpları bize çok yabancı geldi. Üretimlerimiz daha az yoğunluklu beden kullanımı ve daha çok kavramsal arka plan dahi gerektirse kontak ve doğaçlama çalışmalarının hızını kesmeden yaratıcılarının adıyla anılan modern teknikleri öğrenmemizin hareket dağarcığımızı geliştireceğini söyledi.

Dersi kaçıran ve perşembe gelmek isteyenlere pazartesi öğle/ öğleden sonra gibi aynalıda kombinasyonları birlikte yapabiliriz.

Hiç yorum yok: