16 Şubat 2008 Cumartesi

Çağdaş gösteri estetiği mikroskop altında...


Çağdaş Gösteri Sanatları Girişimi (ÇGSG), “Çağdaş Gösteri Sanatlarında NEREDEN NEREYE?: Esteti.ka | Histori.ka | Politi.ka” adı altında bir sanat araştırmaları atölyesi düzenliyor. Atölyenin “Esteti.ka” başlıklı ilk ayağı 20 Şubat 2008, saat 19.00'da Roxy Etkinlik Platformu'nda gerçekleşecek.

Çağdaş gösteri sanatlarında estetik, tarih ve politika...

Bağımsız Network başlıklı kültür yönetimi projesi kapsamında hayata geçirilen “Nereden Nereye?”, toplam 18 katılımcıyı konuk edecek. İlgilenen izleyicilere açık olarak gerçekleştirilecek atölye programı, çağdaş gösteri sanatlarının estetik, tarihsel ve politik bağlamlarda tartışmaya açılacağı üç ayrı toplantıya evsahipliği yapıyor. Şubat, Mart ve Nisan aylarına yayılan bu toplantılar, Türkiye'de çağdaş gösteri alanındaki sanatsal üretimin güncel bir haritasını çıkarmayı, üretilen işleri yeni okuma ve incelemelere açmayı ve bu sayede alandaki bilgi ve belge açığına yenilikçi bir karşılık vermeyi hedefliyor.

Katılımcılar arasında Türkiye'de çağdaş dans, tiyatro ve performans alanlarında çalışmalarını sürdüren koreograf, yönetmen ve tasarımcılar ile birlikte akademisyen, eleştirmen ve araştırmacılar var. 20 Şubat tarihindeki “Esteti.ka” başlıklı ilk oturuma konuşmacı olarak katkıda bulunanlar: Ayşın Candan, Bedirhan Dehmen, Naz Erayda, Gurur Ertem, Nihal Koldaş ve Tuğçe Tuna.

ÇGSG ve Bağımsız Network hakkında detaylı bilgi için: www.bagimsizbulten.blogspot.com
İletişim: Şafak Uysal (safak@laboratuar.org)

Hiç yorum yok: