5 Mayıs 2008 Pazartesi

Kampta 2. Gün

Saat 12 civarı okulda buluşabildik cuma. Zira bir önceki günden kalma ağrılar bizi yataklara bağlamıştı. Nurgül ve Seda da geldi.

Önce iyice bir ısınıp esnedikten sonra İlyas'ın setini defalarca, gruplara ayrılarak falan çalıştık. Bu yaklaşık 2-2,5 saat sürdü.




Sonra konuk çalıştırıcımız Esra Yurttut geldi. Doğaçlama ağırlıklı bir çalışma yaptık. O kadar eğlenceli ve mutlu ediciydi ki. Bedenimizi güçlendirmeye, teknikleri oturtmaya, kombinasyonları ezberlemeye çalıştığımız onca zaman işin eğlence kısmını biraz geri plana itmişiz galiba. Şimdi Esra'nın komutlarıyla bedenimizden çıkan hareketleri takip etmek pek iyi geldi bize.
-İlk önce yerde x pozisyonunda yatarken nefesle beraber en küçük ve en büyük olduk. Sonra bunu bedensel ve durumsal olarak ayırdık ve salonun bir başından diğer başına içimizden gelen sırayla akıcı biçimde yapa yapa gittik. Sonra eller, dirsekler, omurga, kalça, dizler, ayaklar.. ın başlattığı devinimle yol katettik. Kafayı da dörde ayırdık: kulaklar, kafanın arkası, kafanın tepesi, burun. 4 ayak/3 ayak çalışması yaptık. Ders bitince en azından 15te-20de bir bu çalışmayı tekrarlamaya karar verdik.

Esra gittikten bir 15 dakika sonra İlyas geldi. Onunla da 2 saate yakın bir çalışma yaptık. Yerde bayağı kol çalıştıran bir setle başladık. Yüz üstü yatarken kalçanın başlattığı bir hareketle bacaklar swing yapıyor, vücut yükselince dirsekler eklemlerinden bükülüp öne uzanıyor, kendimizi itip ceninlerden xlere xlerden rotasyonlara rotasyonlardan swinglere savrulup duruyoruz. Ve daha ayağa kalkmadan nefes nefese kalıyoruz.
Ayakta da setimizi baştan sonra bir kaç kez çalıştık ve en azından hareketleri bildiğimiz için hocamızın gözlerini yaşarttık.

Aslında cumartesi gününü de kapsamasını planladığımız kamp hayatımız burda sonlandı. Ve yerini bireysel ve grup grup girilen alkol kamplarına bıraktı.

Bu arada BLUSH'ı da izleme fırsatı bulduk.